Današnja tehnologija omogućava nam širok raspon software-a za vizualizaciju, ali ništa se i dalje ne može usporediti sa pravim fizičkim proizvodom, osobito ako je taj proizvod tek u razvoju. Želimo li vidjeti kako fizički proizvod izgleda s estetske strane ili pak ergonomske, koliko je praktičan za namjenu itd. sve je to moguće uz pomoć aditivne proizvodnje.

Sve do nedavno jedini način za izradu fizičkog proizvoda bio je proizvest ga na standardnim strojevima od sirovca ili proizvesti skupe kalupe za lijevanje pod pritiskom te na taj način proizvesti komade. Često se dogodi da naknadno saznate da proizvod ima grešku koju niste zamijetili na ekranu. Kad dođete u ovu fazu već ste zaglavili u projektu financijski te je teško donijeti odluku za daljnim izmjenama.

Ovaj problem je vrlo lako rješiv korištenjem aditivne proizvodnje ili, kao što većina naziva ovu tehnologiju, 3D printanjem.

Kako su naši klijenti imali potrebu za boljim, lakšim i jeftinijim proizvodima uložili smo u FDM (Fused Deposition Modelling) 3D printer. Svakodnevno se koristi za izradu prototipa, testiranje prije daljnjeg ulaganja, a u nekim slučajevima i za finalne proizvode.

Ova tehnologija nam omogućava da nudimo sljedeće usluge:

• Priprema već postojećih modela i sastavnica za 3D printanje (različite boje po izboru dostupne)

Priprema već postojećih modela i sastavnica za 3D printanje (različite boje po izboru dostupne)

razvoj proizvoda

Istraživanje, dizajn, razvoj proizvoda koji će se aditivno proizvoditi

i printanje jednostavnih i kompliciranih modela

Dizajn i printanje jednostavnih i kompliciranih modela koji se ne mogu / nije ih isplativo proizvesti standardnim metodama proizvodnje

Kako vam možemo pomoći?

Naš iskusni inženjerski tim i vrhunska oprema su ključ za pretvaranje vašeg proizvoda u realnost. Bilo da je riječ o postojećem proizvodu, skeniranom proizvodu, proizvodu koji je tek u razvoju ili poboljšanju već postojećeg proizvoda – mi vam možemo pomoći!

Samo u pet kratkih koraka možemo vas dovesti od ideje do realizacije:

1. KONTAKT
Kontaktirajte nas kako biste nam ukratko objasnili kako vam možemo pomoći u sektoru usluga koje nudimo u aditivnoj proizvodnji.

2. PRVI SASTANAK
Bilo da želite sastanak uživo ili preko Zoom-a (ili bilo kakve druge aplikacije) mi smo tu kako bismo vam ponudili najbolju uslugu i razumjeli vaše potrebe. Od prvog sastanka krećemo na put od ideje do realizacije, dogovaramo detalje korak po korak, neovisno o tome je li riječ o manjem i jednostavnijem ili velikom i kompliciranom projektu.

3. NAŠ RAD
Na osnovi podataka koje smo prikupili tijekom prvog sastanka započinjemo sa vašim projektom. Istraživanje, dizajn jednostavnih i kompliciranih konceptnih modela i sastavnica, simulacija, animacija ili čak proizvodnja prototipa FDM PLA 3D printerom, možemo vam pomoći u svim koracima!

4. IZMJENE I ODOBRENJE
Kada završimo dio posla dogovoren tijekom prvog sastanka kontaktirat ćemo vas kako bismo s vama pregledali sve odrađeno. Prezentirat ćemo vam rad odrađen do tada te detaljno prokomentirati detalje projekta. Vaše mišljenje te bilo kakve izmjene koje biste voljeli uvesti su nam prioritet. Mi ćemo vam ukazati na poteškoće ili nedostatke koje smo mi uočili. Ponavljat ćemo proces revizije sve dok završni proizvod ne bude zadovoljio u svim aspektima. Vašim pismenim odobrenjem potvrđujemo da je projekt spreman za finaliziranje te nastavljamo u tom smjeru.

5. DOSTAVA
Kada je tehnička dokumentacija gotova, vašim pismenim odobrenjem zaključujemo projekt te ga dostavljamo u dogovorenom formatu. Bilo to PDF svih radioničkih crteža, STEP/OBJ/IGES ili STL za 3D printanje, možemo ih dostaviti sve !
Ukoliko se želite detaljnije upoznati sa temom CAD-a na pravom ste mjestu. Pod temom česta pitanja na našoj stranici pronaći ćete sve navedeno i više. Ukoliko imate specifično pitanje, molimo vas da nas kontaktirate putem telefonskog poziva za vrijeme radnih sati ili bilo kada putem e-maila.