Današnja tehnologija omogućava nam širok raspon software-a za vizualizaciju, ali ništa se i dalje ne može usporediti sa pravim fizičkim proizvodom, osobito ako je taj proizvod tek u razvoju. Želimo li vidjeti kako fizički proizvod izgleda s estetske strane ili pak ergonomske, koliko je praktičan za namjenu itd. sve je to moguće uz pomoć aditivne proizvodnje.

Sve do nedavno jedini način za izradu fizičkog proizvoda bio je proizvest ga na standardnim strojevima od sirovca ili proizvesti skupe kalupe za lijevanje pod pritiskom te na taj način proizvesti komade. Često se dogodi da naknadno saznate da proizvod ima grešku koju niste zamijetili na ekranu. Kad dođete u ovu fazu već ste zaglavili u projektu financijski te je teško donijeti odluku za daljnim izmjenama.

Ovaj problem je vrlo lako rješiv korištenjem aditivne proizvodnje ili, kao što većina naziva ovu tehnologiju, 3D printanjem.

Kako su naši klijenti imali potrebu za boljim, lakšim i jeftinijim proizvodima uložili smo u FDM (Fused Deposition Modelling) 3D printer. Svakodnevno se koristi za izradu prototipa, testiranje prije daljnjeg ulaganja, a u nekim slučajevima i za finalne proizvode.

Ova tehnologija nam omogućava da nudimo sljedeće usluge:

• Priprema već postojećih modela i sastavnica za 3D printanje (različite boje po izboru dostupne)

Priprema već postojećih modela i sastavnica za 3D printanje (različite boje po izboru dostupne)

razvoj proizvoda

Istraživanje, dizajn, razvoj proizvoda koji će se aditivno proizvoditi

i printanje jednostavnih i kompliciranih modela

Dizajn i printanje jednostavnih i kompliciranih modela koji se ne mogu / nije ih isplativo proizvesti standardnim metodama proizvodnje